Intensieve samenwerking met lokale ondernemers

Op Goeree-Overflakkee en in de Hoeksche Waard werkt het voortgezet onderwijs intensief samen met lokale ondernemers. Zo leren leerlingen de fijne kneepjes van het vak én ontmoeten werkgevers nieuw talent. Win-win!

Sterk Techniekonderwijs
Om techniek en technologie te stimuleren onder jongeren is vanuit het ministerie van OCW het landelijke programma Sterk Techniekonderwijs opgericht. Sterk Techniekonderwijs stimuleert samenwerking tussen scholen, bedrijven en lokale overheden om leerlingen beter voor te bereiden op een carrière in de techniek. Daarom zijn in onze regio ook het basisonderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, Gemeente Goeree-Overflakkee en Gemeente Hoeksche Waard aangesloten bij STO.

Feestelijke ondertekening aanvraag
Voor de periode 2025-2028 vragen RGO Beroepscampus en Actief College gezamenlijk namens vele onderwijspartijen en bedrijven een subsidieregeling aan. 23 september wordt de aanvraag officieel ondertekend tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Beroepscampus. Een belangrijke mijlpaal voor het onderwijs en lokale ondernemers. Want sámen werken we aan Sterk Techniekonderwijs!
 
Interesse om bij de bijeenkomst aan te sluiten of wilt u meer informatie? 
Neem dan contact op met:
  • Sylvia Bolleman - van der Vlugt, Beroepscampus, Regio Goeree-Overflakkee. s.bolleman@beroepscampus.nl
  • Elise van Eeden-Schot, Actief College, Regio Hoeksche Waard

 STO digitale uitnodiging